di 7 november 2017
|
Ingezonden door: edwin
|
Categorie: Verslagen

Op maandagavond moeten onze meiden van de B1 aantreden in Bergeijk tegen hun B1. De prognose van de Nevobo is..........

Verslag van de week – week 44 
 
Wedstrijdverslag BVC MB 1 - Bravo MB1 (30 oktober 2017) 
 
Op maandagavond moeten onze meiden van de B1 aantreden in Bergeijk tegen hun B1. De prognose van de Nevobo is 0-4. Maar dit zeggen we niet tegen de meiden. En ik ga er vanuit dat ze het zelf niet gezien hebben. Voor dit verslag hebben we 2 (journalisten) meiden gecontracteerd die zelf ook in de B1 spelen. Marit (gebroken enkel) en Corine (net gestart met volleyen). We hebben ook een professionele fotograaf (Edwin) in de arm genomen voor wat mooie actiefoto's. En met de foto komt het wel goed, ze hebben namelijk het nieuwe tenue voor het eerst aan. Supermooi! 
 
Bloedserieus wordt de opstelling doorgenomen. Gespannen gezichten nemen op wat de coach hun verteld. De tribune zit overigens helemaal vol, dus support genoeg. 
 
De wedstrijd wordt gestart met Lynn op de bank. De eerste service is meteen raak. Famke knalt haar keiharde service over het net en daar heeft Bergeijk niet van terug. Er wordt deze set keurig gevolleybald. Mooie smashes gaan over het net. Ook wordt er goed gekeken waar de gaten zitten bij BVC. Het enthousiaste publiek (klapvee) zorgt ervoor dat de meiden nog beter gaan volleyen. De eerste set wordt gewonnen met 11-25. 
 
Tweede set start met Karlijn op de bank. Bravo moet er heel even inkomen. Maar al snel zoeken ze de gaten bij de tegenstander op en prikken hem netjes op de grond. Mooie rally's deze set. Ze spelen netjes in 3-en dat heeft de trainster ze goed geleerd. BVC worstelt en worstelt maar kan de set niet naar haar hand zetten. Time-out voor BVC. Na de time-out krijgen we de knallers van Daphne. Haar services zijn bijna niet te houden. Yes 13-25, weer een set in the pocket! 
 
Daphne zit de 3e set op de bank. Wederom wordt er goed samengespeeld. Er wordt flink gesmasht.  BVC vraagt weer een time-out aan. Ze hebben de aanwijzingen nodig want Bravo knalt de ene na de andere bal over het net. Roos serveert met haar sierlijke service de ballen mooi over het net. Het thuispubliek is zeer stil. Daarentegen blijft het uitpubliek hun team flink aanmoedigen. Ook deze set is voor Bravo. 13-25. Zal de prognose van de Nevobo toch kloppen dan!? 
 
We weten het zo, want de laatste set gaat beginnen. Lara mag deze keer op de bank. We horen dat de dames een beetje sneller willen volleyballen want de finale van Holland’s Next Top Model start om 20.30 uur. Als het zo doorgaat lukt het net. Er wordt bijzonder veel gefrot aan het net door allebei de teams. Maar dan komen dankzij de mooie setups van Lynn de smashes van Karlijn en Anouk uit de verf. Ze zijn niet te stoppen en de set eindigt in 19-25.  
 
Weer een wedstrijd gewonnen. Onze B1 gaat zeker kans maken op het kampioenschap. Ze zijn in ieder geval bezig met een reeks overwinningen waar je u tegen zegt. Ga zo door meiden............. 
 
Marit, Carine en Anke